top of page
  • Foto van schrijverMarian Dekker

Het Griftpark als krachtplek

Kijk met andere ogen



bankje in de Groene Tempel in het Utrechtse Griftpark

Ken je dit bankje?



Je zou het niet zeggen maar het staat middenin onze Domstad, in een uithoek van het druk bezochte Griftpark. Deze plek heet de Groene Tempel en de stenen 'ruines' maken dat het hier aanvoelt als een rituele plaats uit lang vervlogen tijden.



Het Griftpark kent veel meer symboliek: de heuvel die omhoog rijst in het midden van het park, de treden die naar boven toe leiden, het stromende water eronder. De verborgen schatten van bomen, bloemen en bijen. En natuurlijk het Griftpark zelf, als een lotus groeiend op een voormalige gifbelt.



De natuur kun je lezen in symbolen en boodschappen. Daarmee wordt het Griftpark een spirituele krachtplek - naast het stadspark voor iedereen, wat het natuurlijk ook is.



Wil jij met magische ogen naar het Griftpark kijken? Doe dan mee met de laatste mindful wandeling van dit seizoen op zondag 8 september.  Lopen met aandacht wordt afgewisseld met simpele yoga oefeningen. We sluiten af met een stadsgedicht door Ineke van Halsema. 



Vanaf 10 uur verzamelen we bij de ingang van Griftsteede aan de Griftpark-zijde. Adres voor de route: Van Swindenstraat 129 3514 XR Utrecht. De wandeling duurt tot ongeveer 10.45 uur. 



Het Grifpark bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Meedoen aan de wandeling is dus gratis.  Opgeven hoeft niet - kom gewoon.



Hartegroet, Marian Dekker


Dru Yoga en Meditatiedocent

16 weergaven

1 Comment


Guest
Sep 01

Test

Like
bottom of page