FAQ's

Ik ben herstellende van een blessure - kan ik toch meedoen met Dru Yoga of is het beter te wachten?

Vaak kan het juist fijn zijn om het lichaam zachtjes te bewegen en op die manier je herstel een handje te helpen: Ziek zijn kost veel energie en geeft spanning in het lichaam. Zachte, vloeiende bewegingen, binnen je eigen grenzen, kunnen ervoor zorgen dat energie gaat stromen en dat je lichaam ontspant. Dit draagt bij aan herstel. Natuurlijk is het afhankelijk van welke blessure of ziekte. We kunnen van tevoren overleggen. Je kunt me bijvoorbeeld mailen of we kunnen een belafspraak maken.

Ik kan niet lang staan – kan ik ook zittend meedoen?

Ja! Heel veel bewegingen kunnen ook zittend meegedaan worden op een kussen of een stoel. Je kunt ook afwisselen: staand en zittend. Op die manier houd je je beenspieren sterk en geef je jezelf ook de vrijheid om te zitten.

Ik ben helemaal niet lenig -  kan ik dan wel yoga doen?

Juist! Lenigheid is geen voorwaarde om yoga te doen. Maar, misschien word je wel lenig van yoga.

Moet ik mijn eigen yogamat meenemen?

Ja, op dit moment (nog) wel. Dit heeft te maken met extra hygienemaatregelen in verband met Corona. In plaats van een mat, mag je ook een (hand)doek meenemen die zo groot is dat die ruim over een mat heen past (groter dan 1.85 X 60 cm).

Wat zijn de regels rondom Corona?

We blijven nog steeds op anderhalve meter afstand van elkaar, iedereen neemt een eigen mat en deken mee, er staan ramen open om te ventileren en bij veel hoesten of niesen is het advies om thuis te blijven. Ik werk met een yogaprotocol dat gebaseerd is op het protocol van de Verenging Yogascholen Nederland. Mijn protocol vind je hier.

Als ik niet kan komen omdat ik misschien Corona heb of in quarantaine ben, hoe kan ik dan een les inhalen?

Dan kun je meedoen met de online les of de opname die je wekelijks krijgt toegestuurd.

Kan ik per week beslissen of ik kom?

In principe schrijf je in voor een reeks van 12 wekelijkse lessen in een vast lesuur. Zo maak je het voor jezelf makkelijker om echt te komen (in plaats van dat het  misschien alleen bij een voornemen blijft;). Ook geef ik vaak les aan de hand van thema’s en bouwen de lessen voort op elkaar. Je leert dus echt iets.

Als het toch een keer niet lukt om te komen, kun je je afmelden voor je eigen les (tot 4 uur van tevoren) en aanmelden voor een ander lesuur. Lessen kunnen ingehaald worden gedurende de looptijd van je lesreeks.

Kan ik een keer komen proberen? 

Zeker! Dat is juist een heel goede manier om uit te zoeken of deze yogavorm bij je past. Een proefles is gratis en inschrijven kan hier.

Zit jouw vraag er niet bij? Mail me dan graag via [email protected]

JA! Ik meld me aan voor een proefles